pliensfoodclub_kookdemo_receptjes

Recept zelf maken?

frittata_restjesgroente_ei_pliensfoodclub

Frittata met ei

Een ideaal gerecht om restjes groente op te maken. Makkelijk in de oven of in de pan te maken.

🥦Wat heb je nodig?

quichevorm (Ø24 cm)
400 g groente (mix van prei-doperwten- roerbakmix)
8 eieren
160 ml halfvolle melk
80 g hüttenkäse (=cottage cheese)
1 tl gedroogde dille
zout, peper, nootmuskaat naar smaak
snuf knoflookpoeder of 2 teentjes knoflook
50 g geraspte kaas (30+ of mozzarella)

🥦Hoe maak je het? 

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Bekleed de vorm met bakpapier.
  3. Bak de prei (en andere groente) even aan in een koekenpan voor extra smaak. Prei beetje bruin bakken geeft extra smaak
  4. Klop de eieren los met de melk, cottage cheese, kruiden, peper en zout
  5. Verdeel de groente over de quichevorm.
  6. Giet het eimengsel over de groente.
  7. Strooi de kaas erover.
  8. Bak 35-40 minuten in de oven tot de frittata goudbruin is. Check in het midden of het ei gestold is.
  9. Laat 15 minuten afkoelen, zodat je hem goed kunt snijden.

 Heb je dit recept gemaakt? Tag mij op insta of facebook @pliensfoodclub. Vind ik heel leuk!👍

 

Let op:

🥦Zorg dat je natte groente zoals spinazie goed laat uitlekken.

🥦Dit gerecht kun je NIET maken in een springvorm. Dan loopt het ei zo door je bakvorm heen.

Extra variatie:

  • Restje olijven, feta, zongedroogde tomaten, verse kruiden etc. kun je allemaal gebruiken in dit recept.
  • Ook een restje vleeswaren of kaas verwerk je op deze manier tot een maaltijd.
  • Lekker met een versgemaakt soepje als lichte avondmaaltijd, maar ook koud, als lunch om mee te nemen erg lekker.  Invriezen kan ook!

 

 

frittata_restjesgroente_ei_pliensfoodclub

Spread van cottage cheese en groente

Je houdt niet van de korrelige structuur van huttenkase (= cottage cheese) No worries, daar merk je in deze spread NIKS van…..Stukken gezonder dan kruidenboter, heksenkaas of andere smeersels. Lekker op een stokbroodje, maar ook op een (geroosterde) boterham.

🥦Wat heb je nodig?

200 g cottage cheese
1 eetlepel rodewijnazijn (witte kan ook)
halve stengel bleekselderij

stukje paprika en 2 mini worteltjes
 1 eetlepel olijfolie

1 tl dille/peterselie/oregano of basilicum (gedroogd, bij vers meer kruiden)
evt. extra smaakmakers die je nog hebt liggen zoals zongedroogde tomaatjes of een paar olijfjes.

peper en zout

 

🥦Hoe maak je het?

1. Alles in een hakmolentje. Draaien maar. Is dat alles? Ja!

2. Proeven! Meer peper? Meer kruiden? Maak het zoals jij het het lekkerst vindt! Flansen maar.

Bewaren: in de koelkast 2-3 dagen houdbaar. Het kan zijn dat er na 1 dag wat vocht op komt. Roer even door en je kunt het weer gewoon eten.
Invriezen zou ik niet doen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag mij op insta of facebook @pliensfoodclub. Vind ik heel leuk!👍

 

 

ingrid_pliens_foodclub

1-op-1 coaching

Als culinaire voedingscoach met een passie voor gezond en kleurrijk eten help ik jou graag naar een gezondere leefstijl. Meer energie, wat kilo’s minder als je wilt, maar géén dieet. Mijn coaching als gewichtsconsulente wordt vaak vergoed.

Ik help je graag!

cover ebook 101 supermarkt tips Plien's foodclub

Gratis boekje 101 Supermarkt Tips

Wil je weten welke verleidingstrucjes supermarkten en fabrikanten op jou afvuren? Ik geef je in dit praktische boekje veel tips en je vindt er ook nog wat receptjes in.

Vraag het boekje hieronder aan! 

Volg me ook op @pliensfoodclub op Instagram of Facebook

Copyright © 2025 Plien's Foodclub. All Rights Reserved.