Appel peren crumble

 

Appel peren crumble

Een supermakkelijk toetje voor in een grote schaal op tafel, of in kleine 1 persoonsbakjes
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Gang: Nagerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g havervlokken
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 100 g koude boter
  • 2 kleine appels
  • 2 peren
  • 3 el rozijnen
  • vanille ijs/ kwark/ volle yoghurt
  • 1 ovenschaal (ca. 15 x 20 cm)

Instructies

  • Meng het bakmeel, de havervlokken, suiker, zout en 2 tl speculaaskruiden door elkaar.
  • Als je geen keukenmachine hebt om het deeg te maken: rasp de boter en kneed alles door elkaar tot je een grof mengsel hebt. Dit kan ook heel makkelijk met de hand.
  • Schil het fruit.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal met derozijnen en 2 tl speculaaskruiden. Doe er de crumble over.
  • 25 -30 min. op 180 graden tot de kruimels krokant zijn.
  • Warm serveren met een dikke yoghurt, kwark,slagroom of een bolletje vanille ijs.

Video

Notities

Variatie: 
  • Doe wat gehakte noten door de crumble.
  • Ook leuk om in kleine ovenschaaltjes te serveren.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het met mij op Insta met @pliensfoodclub
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *