Appel peren crumble
Appel peren crumble
Een supermakkelijk toetje voor in een grote schaal op tafel, of in kleine 1 persoonsbakjes
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g havervlokken
- 50 g suiker
- 1 snufje zout
- 4 tl speculaaskruiden
- 100 g koude boter
- 2 kleine appels
- 2 peren
- 3 el rozijnen
- vanille ijs/ kwark/ volle yoghurt
- 1 ovenschaal (ca. 15 x 20 cm)
Instructies
- Meng het bakmeel, de havervlokken, suiker, zout en 2 tl speculaaskruiden door elkaar.
- Als je geen keukenmachine hebt om het deeg te maken: rasp de boter en kneed alles door elkaar tot je een grof mengsel hebt. Dit kan ook heel makkelijk met de hand.
- Schil het fruit.
- Verdeel het fruit over een ovenschaal met derozijnen en 2 tl speculaaskruiden. Doe er de crumble over.
- 25 -30 min. op 180 graden tot de kruimels krokant zijn.
- Warm serveren met een dikke yoghurt, kwark,slagroom of een bolletje vanille ijs.
Video
Notities
Variatie:
- Doe wat gehakte noten door de crumble.
- Ook leuk om in kleine ovenschaaltjes te serveren.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!