Appel peren crumble
Een supermakkelijk toetje voor in een grote schaal op tafel, of in kleine 1 persoonsbakjes
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Porties: 4 personen
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g havervlokken
- 50 g suiker
- 1 snufje zout
- 4 tl speculaaskruiden
- 100 g koude boter
- 2 kleine appels
- 2 peren
- 3 el rozijnen
- vanille ijs/ kwark/ volle yoghurt
- 1 ovenschaal (ca. 15 x 20 cm)
Meng het bakmeel, de havervlokken, suiker, zout en 2 tl speculaaskruiden door elkaar.
Als je geen keukenmachine hebt om het deeg te maken: rasp de boter en kneed alles door elkaar tot je een grof mengsel hebt. Dit kan ook heel makkelijk met de hand.
Schil het fruit.
Verdeel het fruit over een ovenschaal met derozijnen en 2 tl speculaaskruiden. Doe er de crumble over.
25 -30 min. op 180 graden tot de kruimels krokant zijn.
Warm serveren met een dikke yoghurt, kwark,slagroom of een bolletje vanille ijs.
Variatie:
- Doe wat gehakte noten door de crumble.
- Ook leuk om in kleine ovenschaaltjes te serveren.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het met mij op Insta met @pliensfoodclub