7 tips voor eten op vakantie 

Als je dit leest, zit je waarschijnlijk inmiddels al aardig in het vakantieritme. Zeker de lezers met schoolgaande kinderen. Het is toch altijd weer even wennen dat ritme. De kids zijn de laatste weken helemaal dolgedraaid van alle extra activiteiten. Allemaal leuke dingen, maar ook wel vermoeiend.

Je buik en 3 weken stokbrood

Op vakantie mogen de teugels ook qua eten best wat losser. Dat doen wij ook. Maar helemaal los en alleen maar stokbrood en barbecueworstjes? Nah. Daar worden wij met zijn allen niet vrolijker van. Je merkt het als kinderen (en zelf ook) veel meer ongezondere dingen eten. Voor een paar dagen niet erg, maar voor een paar weken… En trouwens mijn buik trekt 2 of 3 weken stokbrood met jam ook niet…;-)

Met een beetje voorbereiding kun je ook op vakantie prima letten op wat je eet.

Zelf koken

Ik kook vaak zelf op de camping. Geen ingewikkelde dingen hoor. Wij hebben ook alleen maar een skottelbraai en in onze caravan gebruik ik hooguit 1 pitje om pasta of eieren te koken.

Die sappige nectarines uit Frankrijk, daar heb ik nu al zin in! Heerlijk bij het ontbijt. Of even grillen en dan met mozzarella, sla en pistachenootjes door een salade. En die gekleurde tomaten! Heerlijk!

Hieronder 7 simpele tips voor hoe je onderweg en op je vakantiebestemming de balans er een beetje in kunt houden.

  •  1. Kook wat eieren om mee te nemen. Of maak er een eiersalade van.

Wel koel bewaren natuurlijk, anders gaat het wel erg stinken in die auto.

  • 2. Varieer qua ontbijt

Eet niet alleen maar wit stokbrood of croissants. Pak wat fruit. Meloen, nectarines, bessen. Er is zoveel zomerfruit. Een keer een bakje yoghurt met muesli of een scrambled egg. Dat kan ook op de skottelbraai.

  • 3. Drink water

Geef die kinderen ook op vakantie niet de hele dag ranja of andere zoete drankjes. Worden ze niet gezelliger van.

  • 4. Voor onderweg noten en gedroogd fruit

Voor onderweg tijdens autoritten of wandelingen zijn ongezouten noten en wat gedroogd fruit ideaal als snackje. Hoeft niet gekoeld te worden en neemt niet veel ruimte in.

  • 5. Een schilmesje in een tandenborstelkoker

Een schilmesje mee in een tandenborstelkoker en je kunt overal wat fruit schillen!

  • 6. Kies een gekke buitenlandse groente

Ben je in het buitenland of in een grotere supermarkt of toko? Laat je kinderen in de supermarkt of op een markt een bijzondere groentesoort uitkiezen. Geen idee hoe je het moet klaarmaken? Google is je beste vriend!

  • 7. Als je vaak uit eten gaat

Ga je vaak uit eten? Kies dan in plaats van een kindermenu eens voor bijv. 3 verschillende hoofdgerechten en vraag om een extra bordje. Dan is er altijd wel iets bij dat je kinderen lusten.

Blijf je in Nederland…

Ook als je niet naar het buitenland gaat, kun je dat vakantiegevoel hebben. Ga naar een lokaal marktje, of haal wat verse dingen uit de supermarkt en plof lekker in het gras op het op te peuzelen.

Ik wens je een TOP vakantie met veel mooie herinneringen. Laad lekker je batterij weer op en geniet van het even niks moeten. 😎

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

Nieuwsbrief die je wél leest?

Een nieuwsbrief die je wél leest? Yep heb ik! No spam, houd ik zelf ook niet van. Schrijf je hier in en mis géen tips en tricks.

Pliens_nieuws

ei_skottelbraai_camping_pliensfoodclub