Trakteren op school. Beetje gezond, maar wel lekker & leuk!

Ik had het afgelopen weekend zo mooi bedacht. Maandag traktatie maken voor de jarige Jet. Heerlijk zelfgemaakt kwarkbrood met fruit en een vrolijke prikker. Kleine kink in de kabel en geen tijd meer om te bakken, dus nog even naar de winkel voor een plan B. Deze is ideaal als je snel wat leuks en lekkers wilt hebben.

Qua traktaties ben ik sowieso niet van de ingewikkelde Instagram-waardige toeren, maar ik wil wel graag wat lekkers, dat ook nog eens niet heel ongezond is én er leuk uitziet. Wist je bijvoorbeeld dat een goede richtlijn voor een tussendoortje voor een kind ca. 50-75 kcal is?

Vergelijk deze veel geziene traktaties maar eens.

  •  1 zakje chips á 30 gram (165 kcal)
  •  1 cupcake met gekleurde toef (ca. 150 kcal). Soms zelfs nog met extra spekjes en ander snoep erbovenop.

Nu vind ik niet dat we ineens panisch calorieën moeten gaan tellen. Maar een beetje bewustzijn mag er wel komen. Zeker als je weet dat een kind onder de tien max. 300 kcal aan tussendoortjes mag hebben. Daar zit je dus zo aan. Koekje bij oma, worstje bij de slager, ranja, ijsje etc. etc. Je zult wel herkennen dat als ze zoveel tussendoor eten het avondeten er stukken minder makkelijk in gaat. Niet heel gek natuurlijk als je al zoveel vullende, maar niet voedende, producten hebt gegeten.

P.S. Deze traktatie bestaat uit half plakje volkoren ontbijtkoek, een Katja yoghurtbloem en een druifje. Prikkers via internet. Oh ja deze bevat 62 kcal mocht je dat willen weten…

traktatietip prikker pliens-lunch