Vega risotto
In huize Plien staat er elke week wel 1 of 2 keer per week iets vegetarisch op het menu. Zelf ben ik geen grote vleeseter en ik zorg dan ook dat er altijd veel groente (meerdere soorten) zijn. Lekker veel kleur op je bord!
Als je heel simpel je aardappel-groente-vlees maaltijd vegetarisch wilt maken, check dan de vleesvervangers. Ik zal hier binnenkort nog wel wat meer over schrijven. Ze zijn namelijk niet allemaal even geschikt qua vet- en zoutgehalte.
Hier komt de vegetarische risotto:
- 250ย gram risotto (arbori, is echt de lekkerste)
- bakje (kastanje)champignons, in stukjes
- bak paddestoelenmelange, in stukjes
- 1,5 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde provencaalse kruiden
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- stuk Parmezaanse kaas (50-60 gram)
- eventueel handje peterselie, fijngehakt
Hoe maak je het?
- Sjalotjes fruiten met bleekselderij
- Rijst erbij. Even paar minuten meebakken zodat er een laagje olie om de korrels komt
- Knoflook erbij
- Dan kopje bouillon erbij gieten
- Stukjes paddestoelen erbij (sommige mensen doen dit in aparte pan, ik doe het er gewoon bij, scheelt weer afwas ๐ )
- Dan telkens als vocht verdampt is, hete bouillon erbij gieten.
- Provencaalse kruiden erdoor roeren
- Ca. 50 gram van Parmezaanse kaas erdoor raspen. Daar wordt het lekker romig van
- Flink wat versgemalen zwarte peper erover. En evt. verse peterselie.
Smakelijk! Aan tafel kun je evt. nog wat Parmezaan erover doen, hoeft niet. Wij aten er nog een salade bij van flinterdunne plakjes komkommer, wortel met een dressing van olijfolie, wittewijnazijn en wat basilicum. Ook lekker met rucola erbij.