Traybake spruitjes pastinaak worstjes

Ik ben zelf geen spruitenfan. Gekookte spruitjes daar maak je mij niet blij mee, maar deze…. zijn echt heerlijk! Het voordeel van een traybake is dat je kinderen makkelijk een spruitje kunnen proeven en anders gewoon de andere groente kunnen eten.

Je kunt ongetwijfeld zelf inschatten hoeveel aardappelen je nodig hebt voor jouw gezin. Toch teveel? Bak ze de dag erna op in een koekenpan.

Wat heb je nodig?

  • Vastkokende aardappelen, in kleine stukken
  • 2 pastinaken, in blokjes
  • 2 kleine winterwortels, in plakjes
  • 400 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 1 volle theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 5 runderchipolata worstjes
  • Olijfolie
  • Bloem

Hoe maak je het?

  1. Aardappelen en groente op een met bakpapier beklede bakplaat doen.
  2. Meng ca. 4 eetlepels olijfolie met de specerijen en versgemalen peper.
  3. Meng de olie met je handen door het groentemengsel.
  4. 45 minuten op 200 graden. Tussendoor keer omscheppen en honing toevoegen.
  5. Haal de chipolataworstjes door een beetje bloem zodat er een dun laagje omheen zit.
  6. Leg ze nog 15 minuten op de groente.
  7. Prikken of alles gaar is en check even of de worstjes goed zijn.
  8. Voeg beetje fijn zeezout toe en je kunt aan tafel!

Variatie tips:

  • Geen vlees? Dit is ook lekker met zalmfilet of voeg kikkererwten of linzen toe.

Heb je dit recept gemaakt? Maak een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub.  Vind ik heel leuk!

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

GRATIS mini-cursus

Wil jij weten wat er echt niet mag ontbreken in je koelkast, voorraadkast en vriezer? Welke kruiden? En wat je ermee kunt maken? Vraag dan mijn gratis mini-cursus de Ideale keukenvoorraad hier aan.

pliens_foodclub_sinaasappel

traybake_spruitjes_pastinaak_wortel