Shoarma knolselderij wortel
Het snijden van de reepjes wortel en knolselderij is even een werkje, maar da’s echt de moeite waard. Keertje proberen dus! Echt comfortfood, dat ook nog eens lekker veel groente bevat.
Wat heb je nodig?
Vulling
- Kruimgehakt vega (175 gram), de bruine variant, niet die ‘roze’
- 1,5 winterwortel, reepjes van 0,5 cm breed
- Knolselderij, evenveel als wortel, reepjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- Groot blik mais (helft voor salade, helft voor het gehaktmengsel)
- Pita of naanbroodjes
Salade
- Komkommerblokjes, mais, zoetzure rode ui (uit pot of zelf maken)
Sausje
- Halve komkommer
- 150 ml yoghurt
- Scheutje citroensap
- Paar muntblaadjes
- Snufje knoflookpoeder
Hoe maak je het?
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng ca. 2 eetlepels olie met de shoarmakruiden
- Meng de reepjes knolselderij, wortel en vega gehakt met de kruidenolie op een bakplaat
- Zet het 50 minuten in de oven op 180 graden. Tussendoor keertje omscheppen.
- Voor het sausje schraap je de zaadjes met een lepel uit de komkommer. Hak de komkommer fijn in een molentje. Doe in een zeef met wat zout zodat het vocht eruit kan lekken.
- Bak ondertussen de ui in wat olie op een laag vuur met een beetje zout tot deze lekker zacht wordt.
- Mix alle ingrediënten voor de salade.
- Druk het vocht uit de komkommer. Meng met de yoghurt, citroen, knoflookpoeder, peper en eventueel munt. Proef!
- De laatste 10 minuten strooi je wat mais en de gebakken ui op de bakplaat en gaan de broodjes mee in de oven.
Zet de bakplaat op tafel en vul de broodjes met het gehakt, salade en het sausje. Smakelijk eten!
Variatie tips:
- Paprika erbij
- IJsbergsla
- Met rijst in plaats van broodjes kan natuurlijk ook.
Heb je dit recept gemaakt? Maak een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Vind ik heel leuk!
GRATIS mini-cursus
Wil jij weten wat er echt niet mag ontbreken in je koelkast, voorraadkast en vriezer? Welke kruiden? En wat je ermee kunt maken? Vraag dan mijn gratis mini-cursus de Ideale keukenvoorraad hier aan.