Paprika-tomatensaus

Heb je een lading paprika’s op de kop getikt? Rooster ze in de oven, dan worden ze heerlijk zoet. Als ik de oven toch al gebruik, zet ik ze onderin in een bakblik. Na de oventijd leg ik een plank op het bakblik en laat ik deze op het aanrecht afkoelen. Hierna gaat het velletje heel makkelijk van de paprika af. De saus of soep kun je meteen maken of je maakt hem de dag erna verder af.

Heb je geen verse bladpeterselie, laat deze dan helemaal weg. Gedroogde peterselie is echt geen lekkere vervanging.

Wat heb je nodig?

  • 7 geroosterde paprika’s (200 graden, 35-40 minuten), in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels bladpeterselie (als je hebt)
  • 2 eetlepels basilicum (ik gebruikte diepvries)
  • Halve courgette, blokjes
  • 1 blik tomaten, de lekkerste italiaanse
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Pasta

Hoe maak je het?

  1. Uitje en peterselie fruiten in olie
  2. Knoflook erbij
  3. Haal de steeltjes, zaadjes en velletjes van de paprika’s.
  4. Paprika’s en courgette meebakken
  5. Blik tomaten en balsamicoazijn erbij. Pruttelen totdat de courgette gaar is (ca. 20 minuten)
  6. Kook ondertussen de pasta
  7. Breng op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Variatie tips:

  • Lekker met wat rucola erbij
  • Of laat wat plakjes champignons meepruttelen.
  • Maak het af met mozzarella en geroosterde pijnboompitjes.
  • Pureren en eventueel nog wat aanlengen met water en je hebt een heerlijke paprikatomatensoep.

Heb je dit recept gemaakt? Maak een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub.  Vind ik heel leuk!

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

GRATIS mini-cursus

Wil jij weten wat er echt niet mag ontbreken in je koelkast, voorraadkast en vriezer? Welke kruiden? En wat je ermee kunt maken? Vraag dan mijn gratis mini-cursus de Ideale keukenvoorraad hier aan.

pliens_foodclub_sinaasappel

paprikasaus_pasta_soep
pliens_paprika_tomatensaus