7 Makkelijke traktaties

Qua traktaties ben ik niet van de ingewikkelde Instagram-waardige toeren, maar ik wil wel graag wat lekkers, dat ook nog eens niet heel ongezond is én er leuk uitziet. Wist je bijvoorbeeld dat een goede richtlijn voor een tussendoortje voor een kind ca. 50-75 kcal is?

Vergelijk deze veel geziene traktaties maar eens.

·         1 zakje chips á 30 gram (165 kcal)

·         1 cupcake met gekleurde toef (ca. 150 kcal). Soms zelfs nog met extra spekjes en ander snoep erbovenop.

·        Friet-snoepbakjes met chips als frietjes, marshmallows als mayo en een hamburgersnoepje erbij. Ook ruim boven een normale kinderportie.

Nu vind ik niet dat we ineens panisch calorieën moeten gaan tellen. Maar een beetje bewustzijn mag er wel komen. Zeker als je weet dat een kind onder de tien max. 300 kcal aan tussendoortjes per dag mag hebben. Daar zit je dus zo aan. Koekje bij oma, worstje bij de slager, ranja, ijsje etc. etc. Je zult wel herkennen dat als ze zoveel tussendoor eten het avondeten er stukken minder makkelijk in gaat. Niet heel gek natuurlijk als je al zoveel vullende, maar niet voedende, producten hebt gegeten.

Wat ideetjes:

1.       Half plakje volkoren ontbijtkoek, een Katja yoghurtbloem en een druifje. Prikkers via internet. Oh ja deze bevat 62 kcal mocht je dat willen weten…

2.     IJshoorntje met wat druiven, aardbeien en een Haribo snoepkers. Parapluutje erin. Tada! Klein, makkelijk en feestelijk!

3.     Fruitpizza’s

Nu helemaal in het seizoen. De kinderen staan wel even te kijken als je met een stapel pizzadozen de klas binnenstapt. Die dozen haal je bij de pizzeria.

Dikke plakken snijden. In punten. Halve druiven, stukje appel erop. Een snoepbiggetje. En klaar is je fruitpizza!

4.     IJshoorntjes in vrolijk bekertje

Wat druifjes, bessen of aardbeien in een bekertje. Hoorntje erop dat je in de chocolade hebt gedipt en daarna door de discodip. Dat kun je ’s avonds al maken (lijkt me persoonlijk niks om in de ochtend te doen…)

Je wast het fruit al en in de ochtend kieper je dat in de bekertjes. Hoorntje erop. Klaar!

5.     Fruitspiesjes ook altijd leuk. Met druiven, aardbei en blauwe bessen heb je niet veel snijwerk en het verkleurt niet. Makkelijk in de avond te maken.

6.     Afgelopen week kreeg mijn oudste dochter een superleuke sleutelhanger met haar naam. Wat hing eraan: een dropsleutel! Klein, leuk en niet te ingewikkeld!

Het kwam van Crealin.

7.     Het alleraller allersimpelste: een doos Festini perenijsjes halen. Klein ijsje. Lekkere frisse traktatie. ?

 Heb je iets van deze traktaties gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Of deel het in de Plien’s foodclub!