Laatst kreeg ik de vraag van iemand wat ik van Lipton Cold Infuse vond. Ik had dit product wel eens gezien, maar nog nooit gekocht.

Het zijn theezakjes die je in koud water kunt doen. Ik kocht ze in de smaken citroen-kamille en vlierbloesem-roos. Het bevat minder dan 4 kcal per 100 ml. Geen zoetstoffen en geen suikerstukjes zoals wel eens bij gewone thee het geval is.

De smaak? De citroen-kamille variant is de winnaar hier. Geen overheersende kamille smaak (kan wat weeïg zijn), maar juist een subtiele frisse citroensmaak. Een lekkere, frisse variatie.
De rozen variant vond mijn oudste wel lekker. Ik vind die te zoet.

Is je kind niet zo’n goede waterdrinker? En wil je ook geen ranja of iets dergelijks geven, dan vind ik dit wel een goede variatie om te proberen.

De prijs is wel een nadeel. 3,99 voor 15 zakjes vind ik best veel. Ik kocht ze bij Jumbo in een 1+1 actie. Dat scheelt nogal.

Je kunt natuurlijk ook groene of rooibos thee af laten koelen en meegeven. Rooibos mango perzik is een smaak die kinderen lekker vinden. Maar er zijn bijvoorbeeld ook speciale kindertheesoorten zoals groene thee met framboos. Net wat zoeter, waardoor kinderen die vaak wel lusten. Kwestie van proberen!

Wil je weten hoeveel suiker er in de diverse drankjes zit? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

En heb je zelf een vraag over een product? Mail (ingrid@pliensfoodclub.nl) me gerust. Misschien kan ik er wel een blog over schrijven!