Knolselderij stamppotje champignons en spekjes
Een supermakkelijk en lekker stamppotje met maar een klein beetje vlees. Niemand die dit in de gaten heeft!
De hoeveelheid is makkelijk aan te passen voor jouw gezin. Het is vooral een inspiratierecept.
Wat heb je nodig?
- 50% kruimige aardappelen, in stukken
- evenveel knolselderij, in stukken
- 2-3 zoete aardappelen, in stukken
- Scheutje melk
- Champignons, in plakjes
- 150 gram spekblokjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl tijm
Hoe maak je het?
- Kook de aardappel, zoete aardappel en knolselderij gaar
- Bak ondertussen de spekjes met de champignons en tijm in een koekenpan met een klein scheutje olie.
- Bak de knoflook kort mee
- Flink wat versgemalen peper erover.
- Stamp de groente fijn met een scheutje warme melk. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met de champignons en spek erop. Smakelijk!
Variatie tips:
- Ook lekker zonder zoete aardappel
- Stukje bloemkool over? Kan er ook in.
Heb je dit recept gemaakt? Maak een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Vind ik heel leuk!
GRATIS mini-cursus
Wil jij weten wat er echt niet mag ontbreken in je koelkast, voorraadkast en vriezer? Welke kruiden? En wat je ermee kunt maken? Vraag dan mijn gratis mini-cursus de Ideale keukenvoorraad hier aan.