Homemade kipnuggets, lekkerder dan….

In huize Plien’s komen heel vaak nieuwe dingen op tafel. Ik ga een culinair experimentje niet uit de weg. Dat dat niet altijd in de smaak valt, dat is dan maar zo. Dit was echter een geslaagd, makkelijk experiment dat ik dan ook graag met jullie deel. Komt ie:

Homemade kipnuggets. Echt veel lekkerder dan die samengeperste vleesstukjes van die grote gele M. En héél kidsproof!

Wat heb je nodig?

  • kipfilet in stukjes
  • 1 of 2 eieren door elkaar geklutst in diep bord
  • ca. 3 eetlepels bloem in diep bord
  • evt. (Italiaanse) kruiden
  • peper, zout
  • kopje cornflakes (of panko als je dat kent, is grof japans broodkruim)

Hoe maak je het?

  1. Kipfilet stukjes door de bloem halen
  2. Peper en zout toevoegen aan ei (en evt kruiden)
  3. Kipfilet door het ei halen
  4. Cornflakes iets kleiner maken, maar niet helemaal fijn!
  5. Kipfilet door de cornflakes halen
  6. Op een bakplaat met bakpapier
  7. ca. 25 minuten in de oven op 180 graden tot ze bruin zien.
  8. goed checken of ze goed gaar zijn, hangt namelijk af van de grootte van je kipstukjes.

Wij aten het met venkel, worteljes, doperwtjes en gekookte krieltjes. Daarbij nog een sausje gemaakt van zuivelspread, mayo en wat kruiden. Smakelijk!

homemade kipnuggets