Top 10: Deze producten MOET je op voorraad hebben.

Nou ja moeten. Je moet niks natuurlijk. Maarrrrr…. Ze zijn wel heel handig.

In deze tijd probeer je het aantal bezoekjes aan de supermarkt te beperken. Normaal gesproken ging ik toch wel 3x per week even naar de winkel. Nu haal ik in 1x keer voor een hele week boodschappen of laat het 1x per week bezorgen.

Best even schakelen.

Een aantal producten vind ik superhandig om op voorraad te hebben. Producten die niet gekoeld hoeven te worden, de diepvries in gaan of die gewoon lang houdbaar zijn in de koelkast.

Kijk maar eens of je er wat mee kunt. Ik heb een top 10 gemaakt: (het zijn er stiekem iets meer….)

  1. Zuivelspread

Ideaal op een boterham of in een wrap met plakjes komkommer. Door de pasta of als basis van een sausje.

  1. Mozzarella, feta, hüttenkäse

Voor een plaattaart, een pasta of een boterham met tomaat en mozzarella. Of feta met gegrilde courgette op een tosti.

  1. Gerookte zalm/ gerookte makreel of forel.

Met broccoli/doperwtjes uit de diepvries en wat zuivelspread tover je hier zo een lekkere pasta mee op tafel. Of met wat stukjes tomaat en basilicum in plaats van met zuivelspread.

  1. Spekblokjes

Voor een pasta, door de stamppot. Je hebt er maar weinig van nodig en het is lang houdbaar.

  1. Diepvriesgroente en -fruit

Ideaal die blokjes mango, ananas etc. Lekker door de yoghurt, een smoothie of in een wokgerecht.

Doperwtjes, gegrilde groente, spinazie heb ik ook altijd wel in de diepvries liggen. Met die gegrilde groente (courgette, paprika, aubergine) maak je in no-time een lekkere pastasaus met wat italiaanse kruiden, tomaten uit blik en mozzarella. Snel. Gezond & lekker!

  1. Maiskolven, vacuum verpakt. Ideaal. Een half kolfje als extra groente bij bijvoorbeeld taco’s.
  1. Bietjes, vacuum verpakt. Voor een stamppotje of een plaattaart met geitenkaas.
  2. Knolselderij, spitskool etc. blijven lang goed en kun je op een koele plaats buiten de koelkast bewaren.
  3. Noten 

Ongezouten noten heb ik ook ALTIJD in huis. Amandelen, walnoten, pistachenoten. Iedereen heeft bij ons zo zijn favoriet. Lekker als tussendoortje, om mee te bakken of om door de avondmaaltijd te doen in een vegetarisch gerecht.

  1. Bonen in blik of gedroogd

Zwarte bonen, kidneybonen of kikkererwten. Allemaal heel gezond en een perfecte manier om vlees te vervangen. Spoel de bonen uit blik wel altijd even af vanwege het zout dat er soms in zit.

Natuurlijk zijn er nog véél meer handige producten die ik gebruik. Ik ga de komende tijd eens kijken of ik dit overzichtje nog wat verder kan uitbreiden. 😊

Heb je nog een vraag? Of vind je dit een handig lijstje? Deel het gerust op Facebook of Insta. Tag mij dan even @pliensfoodclub

voorraad_producten