Wij zijn er ook groot mee geworden..

Ik spreek veel mensen over, hoe kan het ook anders… eten. Laatst ging het over boterhammen met worst, hagelslag en yogi drink.

“Ach, wij zijn er ook groot mee geworden. Zo erg zal het allemaal niet zijn”.

Klopt. Ik kan me ook herinneren dat ik ging logeren en yogi drink bij het ontbijt kreeg. Thuis was een boterham met snijworst met augurk of boterhamworst met ketchup heel normaal. En leverworst met mayonaise!

Zonder gordels achterin
Tuurlijk, groot word je er echt wel van. We zaten vroeger ook zonder gordels achterin de auto. Het insmeren met zonnebrand was een stuk minder dan tegenwoordig. Oordoppen tijdens een concert? En skiën dat deed je zonder helm. Inmiddels weten we wel beter….

Zo is ook de kennis over voeding heel erg veel vergroot. De wetenschap is zoveel verder dan 25 -30 jaar geleden. Daar moeten we gebruik van maken. Niet meeliften op allerlei voedingshypes die vaak totaal niet op wetenschappelijk onderzoek zijn gebaseerd.

Voeden in plaats van vullen
Zo leren we onze kinderen wat een goede basis is. Hoe ze zich kunnen voeden en niet vullen. Zodat ze leren wat gezonde voeding is. Het heet niet voor niets VOEding en geen VULsel…  Puur eten, meer groente, minder vlees daar sta ik voor. Gezond lekkers. En ja hoor dan is er zeker nog ruimte voor een snoepje of een koekje!

3 SIMPELE SNACK TIPS

Mijn kinderen houden ook echt wel van snoep, chips en ijs. In het weekend hoort een bakje chips voor de tv er echt bij, maar doordeweeks niet.

  1. Doe chips in een eigen bakje, dus geen grote schaal op tafel. En kijk ook naar welk soort bakje. Een smalle beker lijkt veel, maar is het niet. Zeker bij jongere kinderen werkt dit heel goed.
  2. Maak een snoepbordje met van alles in plaats van alleen chips. Beetje chips, wat stukjes komkommer, blokjes mango (diepvries ideaal!), reepjes paprika. Kinderen vinden die variatie in structuur en smaken vaak fijn. Fris, knapperig, zout.
  3. Smelt wat chocolade in een glaasje en geef daar reepjes mango, partjes appel, banaan en kleine soepstengeltjes bij. Hebben ze hun eigen chocofondue. Serveer met een prikkertje en smullen maar. In verhouding eten ze helemaal niet zoveel chocolade 😉.

Gezonder eten voor het hele gezin, zonder gemopper
Zo barst ik van dit soort tips en tricks om gezond eten op een makkelijke manier in je leven toe te passen. Ik houd namelijk ook niet van ingewikkeld. Minimale inspanning, maximaal resultaat, dat is mijn motto.

Gezonder eten maar niet alleen voor jou, maar voor het hele gezin. Geen diëten, maar gewoon goede gezonde gewoontes aanleren, zodat jullie meer energie hebben om te doen wat je graag wilt doen. Zo leer je je kinderen  gezondere keuzes waar ze nu en later heel veel plezier van hebben.

Dit kun jij ook leren
Om dit te leren heb ik een unieke online training ontwikkeld. Een programma dat je in je eigen tempo kunt volgen. Vol tips, inspiratie en met een stok achter de deur krijg ook jij het voor elkaar om de gezondheid van je gezin een boost te geven. Jullie maken nieuwe eetgewoontes, op je eigen tempo, op een manier die bij jullie past.

En heb je vragen, dan kom je gewoon naar een van de online Plien’s Vragenuurtjes. Ik beantwoord ze graag voor je.

21 juni start er weer een nieuwe ronde van de Family Gezondheidsbooster en jij kunt ook meedoen. Voor de zomer beginnen, dan lekker vakantie en daarna pakken we het weer verder op. Je vindt hier alle info.

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

Nieuwsbrief die je wél leest?

Een nieuwsbrief die je wél leest? Yep heb ik! No spam, houd ik zelf ook niet van. Schrijf je hier in.

Pliens_nieuws

Spanje_ingrid_broodje
pliensfoodclub

Foto📸: privé collectie uit ietwat vergeeld fotoboek… Hier zat ik poepiebruin op vakantie in Torremolinos, Spanje … met ik denk iets van een witte tosti met ketchup of een broodje met zweterige ham…de good old- jaren ’80 😉