Groentekoekjes
Klinkt wel een beetje als worteltjestaart he? Maar ze zijn makkelijk te maken en een handige green-up (=een stiekem extra groente-shotje)
Wat heb je nodig? (ca. 15 stuks)
- 400 gram broccoli (vers of diepvries)
- 2 eieren
- 75 gram geraspte kaas
- 50 gram panko (grof japans broodkruim, bij supermarkt te koop, ligt bij paneermeel)
- 1 volle theelepel mosterd
- 1 volle eetlepel Italiaanse kruiden
- beetje zout
- evt. geroosterde pijnboompitjes of walnoten
Hoe maak je het?
1. Broccoli stomen (of koken), beetje af laten koelen
2. In blender: alle ingrediënten behalve de nootjes als je die gebruikt
3. Als het mengsel nog wat te nat is, wat extra panko toevoegen
4. Balletjes maken en platdrukken
5. Op bakplaat (met bakpapier) leggen
6. In oven goudbruin bakken, ca. 20 minuten op 175 graden.
Heb je koekjes over? Hup de vriezer in! Dan tover je daaruit de volgende keer in een handomdraai een lekker tussendoortje!
Variatietips:
Olijfjes. Zongedroogde tomaatjes. Of courgette geraspt erdoor.
Heb je dit recept gemaakt? Post het dan op Insta of Facebook met #plienslunch Dat vind ik superleuk!
Iets anders bakken? Wat denk je van kwarkbrood? Of groentemuffins?