Snelle groentecurry met zwarte rijst

Natuurlijk kun je een curry maken met tig potjes uit je kruidenkastje. Het kan sneller en dat is zeker doordeweeks wel zo handig toch?

Die currypasta blijft lang goed en is ook lekker in een wortel-pompoensoep of in een wokgerecht.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote eetlepel indiase currypasta
  • 1 cm gehakte gember
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 fijngesneden rode ui
  • ½ courgette in blokjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 paprika in blokjes
  • Zwarte rijst (of pandan kan ook)
  • 1 blik tomaten
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 klein blikje kikkererwten, afgespoeld
  • Garneren met selderij of platte peterselie
  • Evt. beetje maïzena

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit uitje en gember met de currypasta in wat olie
  3. Doe er na een paar minuten de knoflook bij
  4. Bak de groente even mee
  5. Doe de tomaten en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  6. Laat zachtjes pruttelen zonder deksel totdat de groente beetgaar zijn.
  7. Indien je de curry te dun vindt, voeg dan een beetje maizena toe. 1 theelepeltje maizena even mengen met warm water en dan toevoegen aan de curry
  8. Verwarm op het einde de kikkererwten nog even mee.Garneren met wat selderij of platte peterselie

Variatie tips:

  • Ook lekker met naanbrood en een lepel Griekse yoghurt.
  • Of garneer de curry met wat geroosterde amandelen.

Heb je dit recept gemaakt? Maak een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub.  Vind ik heel leuk!

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

GRATIS mini-cursus

Wil jij weten wat er echt niet mag ontbreken in je koelkast, voorraadkast en vriezer? Welke kruiden? En wat je ermee kunt maken? Vraag dan mijn gratis mini-cursus de Ideale keukenvoorraad hier aan.

pliens_foodclub_sinaasappel

groentecurry_zwarterijst