Gevulde courgette met quinoa
Een heerlijk en makkelijk gerecht. De quinoa komt zo kant en klaar uit een zakje. Liever rijst? Daar zijn ook voorgekookte zakjes van zonder toevoegingen. Restje over van de courgette vulling? Lekker als lunch de volgende dag.
Wat heb je nodig?
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 1 winterwortel, kleine blokjes
- 2 courgettes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 zakje (250 gram) voorgekookte quinoa
- 3 theelepels rode pesto
- 1 theelepel oregano
- Beetje geraspte kaas
Hoe maak je het?
- Halveer de courgettes in de lengte
- Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Niet weggooien!
- Kook de courgette 3-4 minuten. Laat met de binnenkant naar beneden uitlekken op een bord.
- Fruit ondertussen de ui, bleekselderij en wortel met de oregano
- Voeg de knoflook toe
- Snijd de zaadlijsten van de courgette fijn en voeg toe
- Voeg de paprika en de rode pesto toe en bak even totdat de wortel wat zachter is.
- Voeg de quinoa toe, roer goed door en voeg versgemalen peper toe.
- Leg de courgette in een ovenschaal en vul ze met het quinoa-groentemengsel
- Beetje geraspte kaas erover.
- 200 graden, 20 minuten in de oven
Variatie tips:
- Ook lekker met feta
- Mexicaanse kruiden en zwarte boontjes
- Ras el hanoet en rozijnen erdoor
- Heb je nog een tomaat liggen. Kan erdoor!
- Wat gehakte amandelen erover. Lekker.
Heb je dit recept gemaakt? Maak een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub. Vind ik heel leuk!
GRATIS mini-cursus
Wil jij weten wat er echt niet mag ontbreken in je koelkast, voorraadkast en vriezer? Welke kruiden? En wat je ermee kunt maken? Vraag dan mijn gratis mini-cursus de Ideale keukenvoorraad hier aan.