Geen erwtensoep maar erwtencouscous

Ik had het pak al een tijdje in mijn voorraadkast staan. Bij nieuwe producten die me lekker lijken, sta ik meestal vooraan.

De hoeveelheid vezels viel me meteen al op. Maar hoe zou ie smaken?

Afgelopen week heb ik er deze heerlijk couscoussalade met gegrilde paprika, courgette, feta en groene asperges mee gemaakt.

Vezels

De meeste Nederlanders eten veel te weinig vezels. Om je een idee te geven: we zouden 30-40 gram vezels per dag moeten eten. Gemiddeld halen we slechts 15-23 gram. Maar hé dat ga je natuurlijk niet zitten tellen elke dag.

Veel groente, peulvruchten en volkoren producten. Dan ben je lekker bezig qua gezondheid en dus ook qua vezels. Ook wel fijn voor een soepel bezoekje aan het toilet by the way…

Rijk aan vezels

Jemig wat een vezels zitten er in die erwtencouscous. Kijk eens naar de hoeveelheid per 100 gram:

Gewone couscous *         4,3 gram

Volkoren couscous *        8 gram

Erwtencouscous             25,3 gram

Bron: Jumbo huismerk

Die erwtencouscous bevat dus bijna ZES keer zoveel vezels als gewone couscous. Dat is lekker makkelijk vezels binnenkrijgen.

Glutenvrij en makkelijk

Terug naar die erwtencouscous die ook nog eens glutenvrij is. Ideaal als je hierop moet letten, maar ook handig als je een keer iemand te eten hebt die glutenvrij moet eten.

De erwtencouscous is net zo makkelijk te maken als gewone couscous. Gewoon even wellen in gekookt water of bouillon. Zo simpel.

Waar smaakt erwtencouscous naar?

Het is lastig om de smaak goed te omschrijven, ik denk dat het iets meer nootachtig smaakt dan gewone couscous. Maar hé gewoon een keertje proberen die erwtencouscous zou ik zeggen. Je kunt er net zoveel mee klaarmaken als met gewone couscous.

Ik kocht het bij Jumbo. Albert Heijn verkoopt kikkererwtencouscous, die heb ik nog niet geprobeerd.

Recept met erwtencouscous (4 personen)

Er zijn duizenden recepten met couscous op internet te vinden. Ik flanste dit in elkaar en dat was heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram erwtencouscous
  • 2 rode paprika’s
  • Halve courgette, in plakjes van 0,5 cm
  • Flinke hand cherrytomaatjes (diverse kleuren)
  • Klein blikje mais
  • 100 gram feta
  • Platte peterselie en munt
  • Groene asperge tips
  • Sap van halve limoen

Hoe maak je het?

  1. Paprika’s en courgette met olijfolie in zijn geheel in ovenschaal leggen, 20 minuten grillen 180 graden.
  2. Tomaatjes halveren en erbij leggen, 15 minuten
  3. Ondertussen couscous wellen en in een schaal doen.
  4. In dezelfde pan kun je de asperges tips 2 minuten blancheren. Koud afspoelen
  5. Paprika steeltjes verwijderen. In repen snijden. Courgette ook.
  6. Gegrilde groente mengen met erwtencouscous.
  7. Mais, peterselie en munt erdoor.
  8. Breng op smaak met limoensap en wat versgemalen peper en eventueel beetje zout.
  9. Feta en asperges erover verdelen.
  10. Aan tafel!

Variatietip: Ook lekker met tuinerwtjes of worteltjes.

Restje? Bof jij even met de lunch de volgende dag!

Spreekt mijn manier van gezond flansen je aan? Zorg dan dat je je inschrijft voor Plien’s Nieuws en mis geen tips, recepten of programma’s van mij!

Heb je dit receptje gemaakt? Maak dan ff een foto en tag mij hierin. @pliensfoodclub.  Vind ik heel leuk!

Maar ook met een berichtje ben ik heel blij. Zo kan ik nog beter inschatten waar ik jullie mee kan helpen. DM me op Insta of mail me ingrid@pliensfoodclub.nl

Kijkje achter de schermen bij Plien’s?

Niks missen? Op Insta Stories  geef ik dagelijks een kijkje achter de schermen in huize Plien’s. Tips, recepten, lifehacks… ik barst ervan!

plientje_ovenwant

Nieuwsbrief die je wél leest?

Een nieuwsbrief die je wél leest? Yep heb ik! 1 x per week, no spam, houd ik zelf ook niet van. Schrijf je hier in.

Pliens_nieuws

groente_grillen_pliens
erwtencouscous_pliens
erwtencouscous_pliens_jumbo