Boerenkool maar dan anders

In de stamppot ken je deze groene krachtpatser ongetwijfeld. Maar je kunt er zoveel meer mee!

  • Wat denk je bijv. van pasta?

Net als spinazie roerbak je het even. Het slinkt alleen niet zoveel. Lekker met tomaatjes, pasta penne, hamblokjes en wat pesto. Simpel toch?

  • Of in een smoothie?

Lekker met peer en banaan!

  • Of in een mexicaans gerechtje zoals hieronder.

Grappig verhaal: ik at dit laatst toen vrienden kwamen eten met hun kinderen. We zouden wraps eten. Ik had deze variant gemaakt. Oeh ik weet niet of ze dat lusten hoor reageerde mijn vriendin. We zullen zien zei ik. Er staan ook nog genoeg andere dingen op tafel waarmee ze hun wrap kunnen vullen. En jawel hoor. Het ging er prima in!

Wat heb je nodig?

  • boerenkool
  • rode ui, fijngesneden
  • paprika, in blokjes
  • 2 kleine blikjes zwarte boontjes (bij ons zijn ze niet zo’n fan van bruine, witte of kidney bonen. Deze kleine jongens lusten ze echter wel. En ik, als geen bruine-bonen-fan ook!). Spoel ze af, scheelt zout/suiker. Dat is namelijk vaak toegevoegd.
  • rundergehakt
  • wraps of tacoschelpen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 volle theelepel oregano
  • zwarte peper en beetje zout
  • geraspte kaas

Hoe maak je het?

  1. gehakt rul bakken met kruiden
  2. ui erbij
  3. paprika erbij en na paar minuten de boerenkool
  4. als laatste de zwarte bonen. Die hoef je alleen maar te verwarmen.
  5. Je kunt de wraps al vullen en dan in de oven doen met geraspte kaas erover. Aan tafel zelf vullen kan ook. Wat je wilt!

Lekker met een klodder zure room en wat avocado erbij!

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op Insta of Facebook met #plienslunch  Dat vind ik superleuk!!

boerenkool_anders_pliens-lunch