Bloemkool-broccolisoep

Broccolisoep ken je waarschijnlijk wel. Maar bloemkool? Mijn moeder had laatst bij ons gekookt en er was bloemkool en broccoli over. Ehh… dat werd dus deze soep.

Wat heb je nodig?

(voor ca. 2,5 liter soep, invriezen maar en anders halveer je alles)

  • 2 uien, gesnipperd
  • 1,5 liter kippenbouillon (of groente)
  • 900 gram groente (mix van bloemkool en broccoli), in roosjes. Stengels ook erbij doen!
  • 700 ml melk
  • 1 theelepel nootmuskaat (versgeraspt is echt het lekkerst)
  • 4 eetlepels bloem

 

Hoe maak je het?

  1. Ui zachtjes paar minuten fruiten in olie.
  2. Bloem erdoor roeren. 1 minuutje sudderen
  3. Langzaam bouillon al roerende erbij doen.
  4. Broccoli en bloemkool erbij.
  5. 8 minuten laten koken totdat groente gaar is.
  6. Soep pureren.
  7. Melk, nootmuskaat en versgemalen peper erbij. Evt. nog wat zout.
  8. Verwarmen tot ie bijna gaat koken.

Lekker met parmezaanse kaas erdoor en met croutons die je maakt van volkoren brood. Of maak er een paar kaastosti’s bij. Een makkelijke maaltijd die je zo uit de vriezer tovert. Handig op van die sportclubjes-dagen.

Variatietips:

  • Heb je bijv. nog een stukje courgette over? Hup in de soep.
  • Je kunt ook varieren met de hoeveelheden groente. Vervang bijv. de broccoli door courgette of spinazie. Ook lekker!

Heb je dit recept gemaakt? Deel het dan op instagram of facebook en tag mij hierin. @pliensfoodclub. 

bloemkool_broccolisoep